Nieuws

Kandinsky-leerlingen winnen Zorgchallenge

Wist je dat vier leerlingen van onze school, klas m3b, hebben meegedaan aan de Zorgchallenge van de Sint Maartenskliniek en dat ze hebben gewonnen? Vrijdag 11 november mogen ze hun idee en prototype presenteren tijdens het Zorgcongres ‘Verder in Beweging’ in de Vereeniging in Nijmegen. Tof toch?!

De Sint Maartenskliniek en Sterk Techniek Onderwijs regio Nijmegen bedachten onder andere de volgende opdracht:

BEDENK EEN HULPMIDDEL OM HET LOPEN OP ONGELIJK TERREIN VEILIG TE TRAINEN

De leerlingen werkten in groepjes aan antwoorden op vragen als welk materiaal gebruiken we en waarom? Welke vorm moet de constructie hebben en hoe stevig moet die zijn? Is het hulpmiddel gemakkelijk te hanteren door de gebruiker? Is onze oplossing betaalbaar? De winnaars van de voorronde op hun school gingen naar de finale bij de Sint Maartenskliniek.

Onze leerlingen hebben dus gewonnen met hun idee voor een loopring: Een ronde metalen constructie op wielen die open en dicht kan, met in het midden ondersteuning voor de patiënt die moet leren lopen op ongelijke grond. De loopring is inklapbaar en voorzien van schokdemping. ‘Creatief, maakbaar, gebruiksvriendelijk en betaalbaar’, zo oordeelde de jury.

Zo leren onze leerlingen nieuwe kennis en skills. Volgend jaar weer ?!