ONDERWIJS

Extra activiteiten

Het Kandinsky College staat voor een goed en uitdagend programma, ook buiten de lessen om.

Kunst en cultuur

Je maakt bij ons kennis met podiumkunsten door voorstellingen op school of in de schouwburg. De Kandinsky-musical, waar iedereen aan mee mag doen (ook docenten!) is een jaarlijks hoogtepunt. De creatieve vakken die gegeven worden, zijn muziek, beeldende vorming en handvaardigheid. Je kunt eindexamen doen in tekenen en handvaardigheid. Ook is er volop keuze om je creativiteit te ontwikkelen in Xplore-uren, masterclasses, profielblokken en tijdens activiteitendagen. Beeldende kunsten leer je kennen door excursies en bezoeken aan musea in Rome, Parijs, Berlijn, Londen en diverse Nederlandse steden.

Foto aanpassen onder Design >Achtergrondafbeelding

“Ik doe elk jaar mee aan de musical, omdat ik het super leuk en gezellig vind. De musicalweek is voor mij de leukste week van het jaar.”

Tess van Alfen, leerling

Feesten

Een middelbare schooltijd zonder feesten is ondenkbaar. Onze schoolfeesten zijn voor alle jaarlagen. Het is altijd enorm gezellig!

Alle schoolfeesten zijn alcoholvrij.

Debatclub

Bovenbouwleerlingen van het vwo kunnen deelnemen aan de debatclub Idema. De debatclub komt iedere week bij elkaar om te debatteren over maatschappelijk relevante onderwerpen. Ook doet Idema mee met verschillende debat- en pleitwedstrijden. Een aantal keer per jaar ga je met mede-debaters naar de Radboud Universiteit om met studenten van de debatvereniging Trivium te oefenen en debatten te jureren.