Nieuws

Opening Calisthenics Park

Woensdag 28 augustus is het Calisthenicspark op het Kandinsky College feestelijk geopend door de atleten van de Nijmeegse Calisthenics Family en de Calisthenicsbond Nederland. Het artikel gaat onder deze prachtige foto verder.

,,Het is een soort fitnessschool, maar dan in de buitenlucht”, legt gymdocent Loïs Vermeer uit. ,,Je kunt er dezelfde oefeningen doen. Bijvoorbeeld om buik-, arm- en beenspieren te trainen en je coördinatie te verbeteren.”

Ze wijst erop dat de fitnessschool al razend populair is onder jongeren. ‘Calisthenics’ in combinatie met bootcamp is in opkomst. ,,Dit sluit goed aan bij wat veel leerlingen leuk vinden. Hier kunnen ze zich in de pauzes en na school uitleven.”

3 mavo-leerling Darya Bartels hoef je zo kort na de start van het nieuwe schooljaar al niet meer te overtuigen dat dit leuk is. Hij is lid van een Nijmeegse Freerunners-vereniging en loopt nu zonder schroom met losse handen over de klimtoestellen. Vrienden staan beneden of doen met hem de monkeytrail. ,,Het is zo ook een hangplek waar we met elkaar lekker kunnen chillen”, vertelt Darya enthousiast.

,,Het is fijn dat je na het stilzitten in de les hier lekker kunt hangen en bewegen”, geeft ook 4 vwo-leerling Genesis Wanga aan dat ze blij is met de nieuwe sportuitrusting. ,,Zo blijf je fit op school”, meent klasgenoot Floor Brouns.