Nieuws

Afspraken en gedragsverwachtingen n.a.v. persconferentie d.d. 18 december 2021

Geachte ouders/verzorgers, Beste leerling,

Graag had ik jullie een andere brief gestuurd aan het einde van dit jaar. Er zijn helaas nieuwe maatregelen afgekondigd tijdens de persconferentie d.d. 18 december en we zullen ons tot de nieuwe situatie moeten verhouden. Hierbij informeren wij jullie over hoe het onderwijs de dagen tot de kerstvakantie en de periode na de kerstvakantie eruit komt te zien.

Samen met medewerkers en leerlingen gaan we ervoor zorgen het onderwijs en de structuur zo goed mogelijk te laten doorlopen. Daarom is het van groot belang dat iedereen zich aan onderstaande uitgangspunten en afspraken houdt.

Week 20 t/m 24 december

  • Alle eindexamenleerlingen (M4, H5 en V6) worden van maandag 20 december tot en met donderdag 23 december voor lessen en onderwijs op school verwacht.
  • Alle leerlingen van andere klassen hebben dinsdag 21 t/m donderdag 23 december online les via Teams volgens rooster. Maandag zijn er géén lessen in Teams.
  • Alle lessen (online en op school) worden de hele komende week verkort naar 50 minuten.
  • De bijspijkeruren voor de examenklassen gaan door volgens rooster, voor de overige klassen vervallen deze, we onderzoeken hoe dit na de vakantie online kan.
  • Vrijdag 24 december is voor iedereen vrij. De Santa Run gaat helaas niet door.
  • Mentoren plannen komende week een (Teams)-moment in met hun mentorklas om op die manier een laatste contactmoment te hebben voor de vakantie.
  • Leerlingen die begeleid worden door het zorgteam kunnen dinsdag t/m donderdag op school komen werken.
  • Leerlingen kunnen op maandag spullen uit hun kluisje halen:
    • Leerjaar 1 (08.45-09.15 uur)
    • Leerjaar 2 (09.30-10.00 uur)
    • Leerjaar 3 (10.45-11.15 uur)
    • H4/V4 (12.00-12.30 uur)
    • V5 (13.00-13.30u)
    • M4, H5 en V6 hebben gewoon les op school
  • Heb je een leenlaptop nodig? Meldt dit dan maandag bij Martine Abels of stuur een mailtje naar m.abels@kandinskycollege.nl.
  • Een rooster voor de geplande PTA-toetsen voor de voorexamenklassen volgt via de mail. Deze zullen worden ingepland om 16.00 uur. Leerlingen komen daarvoor naar school.

Week 10 t/m 14 januari

Over wat er na de kerstvakantie, vanaf maandag 10 januari, kan en mag is nog geen helderheid. Het kabinet heeft het voornemen hierover op 3 januari een besluit te nemen.

Toetsweek 19-26 januari

  • De toetsweek in januari voor de onderbouw gaat vooralsnog door, het definitieve besluit valt na de kerstvakantie; de toetsweek voor de bovenbouw gaat sowieso door.

Gedragsverwachtingen voor leerlingen op school en online

  • Ook voor het onderwijs op afstand (via Teams) zijn het rooster en de lessen in Magister leidend.
  • Dit biedt leerlingen thuis structuur, zij kunnen thuis volgens rooster aan de slag met de vakken. Instructie, planning en huiswerk wordt aan het lesrooster in Magister toegevoegd.
  • Examenleerlingen en andere leerlingen die op school zijn, (bijv. zorgleerlingen die thuis niet kunnen werken) pauzeren op een zitplek binnen of anders buiten.
  • Leerlingen op school hoeven geen 1,5m afstand te houden tot elkaar, wél tot medewerkers. Het dragen van een mondkapje tijdens het verplaatsen door school blijft gewoon verplicht.
  • Ook de LO-lessen lopen door bij online onderwijs. Deze zorgen voor een gezonde afwisseling. De vakgroep LO zorgt voor opdrachten en monitoring (via Sportfolio in de onderbouw).
  • Voor Teams-lessen geldt een aanwezigheidsplicht voor leerlingen. Aan- afwezigheid wordt geregistreerd in Magister.
  • Onderwijs op afstand werkt alleen in een gedeelde verantwoordelijkheid van school, ouders en leerlingen. Graag verwijs ik jullie naar de gedragsverwachtingen in de bijlage.

Helaas is dit de realiteit waar we mee te maken hebben en wellicht nog vaker mee te maken krijgen. Onze insteek is het onderwijs en de structuur zo veel mogelijk door te laten lopen. Dit vraagt opnieuw flexibiliteit van iedereen en leert ons ook om te gaan met de dingen zoals ze zijn.

Extra ondersteuning

Leerlingen die voorheen extra ondersteuning kregen, krijgen ook nu extra begeleiding van leerlingbegeleiders. Deze leerlingen zijn in beeld en er is regelmatig contact. Mochten er toch zorgen zijn om uw zoon/dochter dan verzoeken we u om contact op te nemen met de mentor van uw zoon/dochter. Deze bekijkt dan samen met de zorgcoördinator welke extra interventie nodig is en of dit mogelijk is. Leerlingen die begeleid worden door het zorgteam, zijn na afstemming met de mentor ook tijdens de lockdown op school welkom om onder begeleiding te komen werken. Leerlingen die thuis geen laptop of geschikte ICT device hebben kunnen er een komen lenen op het studieplein bij mevrouw Martine Abels.

Santa Run

De Santa Run kan helaas niet doorgaan. We zijn er super trots op dat de teller van deze goede doelenactie al op dik € 12.500,- staat. Ook zonder Run krijgen Patmos Island School Tanzania en Stichting de Blauwe Ruiter natuurlijk hun bijdrage! U kunt onze actie nog steeds steunen via sponsor.school/santarun-2021. Wellicht weten we met uw bijdrage nog meer geld op te halen voor deze twee mooie doelen.

Het is ongelooflijk balen om het jaar zo af te moeten sluiten. Ik heb er alle vertrouwen in dat we ook op afstand met elkaar in verbinding blijven en mooi en goed onderwijs kunnen blijven verzorgen.

Ik wens iedereen fijne feestdagen en een verbonden en warm 2022!

Hartelijke groet,

Joris Bovy

Rector

 

Bijlage: Gedragsverwachtingen leerlingen voor online lessen

  1. Aanwezigheid tijdens lessen is van groot belang en daarom verplicht (tenzij de leerling wordt belemmerd door ziekteverschijnselen). Voor lessen op afstand gelden dezelfde gedragsverwachtingen als voor lessen op school, alsmede enkele aanvullende:
  2. Je bent in al jouw lessen aanwezig, tenzij je docent een andere opdracht geeft.
  3. De les begint op het ingeroosterde tijdstip. Omdat lessen met een ‘waiting room’ werken, kun je niet te vroeg zijn. Je bent dus op tijd in de les.
  4. Je meldt je aan met je school-Microsoft Office 365 leerling-mailadres en onder je eigen naam; je voornaam is voldoende.
  5. Je zet je camera aan. Je hebt een microfoon die het doet. Als je technische problemen hebt met je laptop of device dan meld je dit voorafgaand aan de les bij je docent. Je bent er zelf verantwoordelijk voor dat je laptop goed functioneert. Via je afdelingsleider kan je eventueel een Chromebook van school lenen.
  6. Je bent op een geschikte plek om te leren, bijvoorbeeld achter een bureau of tafel.
  7. Je zorgt voor een rustige werkplek zodat er geen achtergrondgeluiden (televisie, radio, familie, straatgeluiden) te horen zijn als jij aan het woord bent.
  8. Je hebt je boeken, schriften en etui klaarliggen.
  9. Net als op school draag je passende kleding (geen petten, hoodies, pyjama’s) en ben je herkenbaar in beeld.
  10. Je toont respectvol gedrag. Bijvoorbeeld: je aandacht is bij de les, je doet geen andere zaken op je computer, je laat anderen uitpraten.
  11. We volgen de privacywetgeving; je maakt geen video-opnames of foto’s van de online lessen.

Wanneer je op problemen stuit, overleg je met je mentor en/of afdelingsleider.