lieke-en-lotte2

Ontdek je wereld op het Kandinsky College!

Op het Kandinsky College is leren een ontdekkingstocht. Je volgt uitdagend en innovatief onderwijs op een fijne, sociale school met volop mogelijkheden om je talenten te ontwikkelen. Wij bieden Nederlandstalig en tweetalig onderwijs op mavo-, havo- en vwo-niveau (atheneum en gymnasium). We hebben veel aandacht voor internationalisering en Life Science. Tijdens keuzevakken en masterclasses kun je jouw talenten ontdekken. Leren doe je bij ons in een veilige, gezonde en groene leeromgeving op een kwartier fietsen van het centrum van Nijmegen.

Kom je kennismaken op onze school op de Malderburchtstraat?

We heten je graag van harte welkom tijdens onze:

Kandinsky Opent Deuren (klik hier)
Datum 2025 nog niet bekend
Voor leerlingen en ouders/verzorgers.

Open Dag (klik hier)
Datum 2025 nog niet bekend
Voor leerlingen en ouders/verzorgers.

Lesjesmiddag (klik hier)
Datum 2025 nog niet bekend
Voor leerlingen groep 8 en ouders/verzorgers.


Download

Download het informatieboekje

Naar de brugklas

Op het Kandinsky College ga je naar een van de volgende brugklassen: mavo-havo, havo-vwo, tweetalig mavo-havo, tweetalig havo-vwo, of tweetalig vwo. Tijdens de brugperiode wordt gekeken welk niveau het beste bij je past: (tweetalig) mavo, (tweetalig) havo of (tweetalig) vwo.
Als je naar de brugklas gaat, verandert er veel: nieuwe klasgenoten, nieuwe vakken, meerdere docenten, meer huiswerk en een nieuw en groot gebouw. Daar begeleiden we je goed bij. Zo organiseren we een kennismakingsmiddag voor de zomervakantie en een wenweek aan het begin van het schooljaar.

Lees meer over de brugklas.

 

Tweetalig onderwijs

Op het Kandinsky College is het mogelijk om tweetalig onderwijs te volgen, op alle niveaus. Als je tweetalig onderwijs volgt, wordt een groot aantal vakken in het Engels gegeven. In de lessen spreek je uitsluitend Engels, ook je studieboeken en je toetsen zijn Engelstalig.

Een tweetalige opleiding biedt twee belangrijke extra’s: je ontwikkelt je tot wereldburger door je blik tot over de landgrenzen te richten en daarnaast leer je Engels tot op het niveau van ‘near native speaker’. Natuurlijk is het ook mogelijk om gewoon Nederlandstalig onderwijs te volgen.

Lees meer over tweetalig onderwijs. 

Life Science

Als je op het Kandinsky College kiest voor Nederlandstalig onderwijs, kies je ook voor ons nieuwe programma Life Science. Life Science gaat over voeding, natuur, duurzaamheid, gezondheid en klimaat. Deze thema’s zijn belangrijk voor iedereen in de maatschappij, voor jouw toekomst en die van onze planeet. Daarom horen ze bij het Kandinsky College, waar we je opleiden tot nieuwsgierige en maatschappelijk betrokken wereldburger.

Lees meer over Life Science

 

Kandinsky Xplore

Leren is meer dan lessen volgen, huiswerk maken en cijfers halen. We hebben daarom ook aandacht voor andere interesses en talenten, tijdens de Xplore-uren in het eerste leerjaar. Wekelijks besteed je hier ongeveer twee uur aan. Heb je interesse in programmeren en robots? Wil je graag Chinees leren? Lijkt een escaperoom bedenken en bouwen je leuk? Ben je geïnteresseerd in het ontwerpen en maken van een eigen product tijdens design? Of wil je schitteren op het podium tijdens de uitvoering van de musical of een show van de cheerleaders? Het kan allemaal!

Lees meer over Kandinsky Xplore

Sport

Op het Kandinsky College vinden wij het belangrijk dat je lekker in je vel zit. Daarom bieden wij veel ruimte voor sport en beweging. Want wie gezond is en regelmatig beweegt, voelt zich beter en kan beter leren! Het Kandinsky College beschikt over een fantastische buitenaccommodatie met een sportveld, een bos, basketbal- en voetbalcourts en een calisthenicspark.

 

Onderbouwvleugel

Onze school is pas verbouwd en heeft in 2023 een mooie nieuwe onderbouwvleugel gekregen. Hier heb je in het eerste jaar meer dan de helft van de tijd les. Zo kun je rustig wennen aan het leven op de middelbare school. In de onderbouwvleugel is ook een onderbouwplein. Daar kun je zelfstandig en rustig werken aan je huiswerk of een opdracht. Er werken onderwijsassistenten die je op weg kunnen helpen of die je vragen kunt stellen. Er is ook een onderbouwbibliotheek, waar je boeken kunt lenen. Voor lessen als beeldend vormen, muziek, gym en bèta-vakken ga je naar vaklokalen ergens anders in het gebouw. Daar kom je op de eerste verdieping via een loopbrug, of buitenom op de begane grond. Kom maar gauw kijken!

Doe de digitale rondleiding >

Wandel rond in verschillende lokalen, op het schoolplein, in de aula en op vele andere plekken in en rondom het Kandinsky College!  

Making of Campagne Kandinsky College

Making of Campagne Kandinsky College

Quote

‘Ik word thuis tweetalig opgevoed, want mijn vader is Engels. Ik vond het leuk om daarom ook tweetalig onderwijs te doen. Later wil ik iets gaan doen met computers of telefoons, dan is het handig om goed Engels te kunnen. Met Engels kun je over de hele wereld communiceren.’

Joshua Corns, leerling

Kandinsky in beeld

Wil jij onze school leren kennen en nu al zien wat er allemaal te doen is op het Kandinsky College? Bekijk dan de Kandinsky Clip! Hierin kun je goed zien hoe onze school eruitziet en vertellen leerlingen en docenten over onze school.
En wil je meer weten over de vakken op onze school? Wat voor leuke extra's we allemaal doen? En wat ons uniek maakt? Bekijk dan de Kandinsky Movies over bijvoorbeeld het vak wiskunde, de Xplore-keuzevakken of tweetalig onderwijs.
L
o
a
d
i
n
g